Nieuws

TEDEWEST vakbeurs op 15-04-2023 voor openbare besturen, gemeenten, provincies, …

15 apr 23

Op donderdag 27 april zijn we present op de TEDEWEST beurs te Roeselare: dé vakbeurs voor openbare besturen, gemeenten, provincies, … Ongetwijfeld zullen we hier weer heel wat boeiende contacten kunnen leggen!

Lees meer

Totaaloplossing voor bedrijven - bedrijfsopleiding ABEF

24 mrt 23

Voor Abef (Belgische vereniging Aannemers en Funderingswerken) werd bij PCLT een opleidingsprogramma uitgewerkt, met daarin o.a. "graafmachine", "verreiker", "hoogwerker", “lassen en branden”, "aanslaan van lasten”, "EHBO" en “uitzetten van plannen!

Lees meer

Veilig rijden met de tractor: PCLT deelt expertise op PlattelandsTV

15 mrt 23

De komende weken geeft PCLT jullie eenvoudige tips voor het veilig rijden met de tractor. Een must voor iedereen, te zien in de rubriek “Power en PK” op PlattelandsTv.

Lees meer

Cursisten op bedrijfsbezoek bij Vercruysse (Goed Te Schellebrouck)

11 mrt 23

De cursisten van type B akkerbouw-tuinbouw zijn op visite geweest bij Goed Te Schellebrouck in Kortrijk. Het was een zeer leerrijke uitstap omtrent intensieve groente teelten en met aandacht voor meer duurzaamheid.

Lees meer

We blikken terug op 2 uiterst succesvolle Agromeetings op de PCLT-campus!

24 feb 23

PCLT Roeselare en VABI in Roeselare waren 20 en 21 februari “the place to be” voor landbouwminnend Vlaanderen: ruim 560 geïnteresseerden kwamen luisteren naar de eerste optredens van “Dochy & Ballekens”, respectievelijk Voorzitter en Directeur van PCLT.

Lees meer

Studiedag "mestverwerking en -bewerking" met Westhoek Holsteins

13 feb 23

Afgelopen vrijdag was er een studiedag over mestverwerking en -bewerking georganiseerd door Westhoek Holsteins. PCLT werkt samen met Westhoek Holsteins in kader van de landbouwvorming.

Lees meer

VABI en PCLT nodigen uit: Grote Agromeetings Roeselare op ma 20 & di 21 februari om 19u30

08 feb 23

VABI en PCLT organiseren 2 grote Agromeetings te Roeselare, getiteld "Dochy & Ballekens". Deze gaan door op maandag 20 en dinsdag 21 februari telkens om 19.30. Plaats van afspraak: de feestzaal van Campus Zuid, Zuidstraat 25 te Roeselare.

Lees meer

Agriflanders 2023: kom je ons ook bezoeken?

13 jan 23

We hebben de eerste 2 dagen van Agriflanders al heel wat boeiende contacten gehad op onze beursstand! Kom jij dit weekend ook nog langs? Bezoek ons in hal 1 op stand 1431. We zetten een aantal opleidingen speciaal in de kijker: ...

Lees meer

PCLT zoekt Opleidingscoördinator LANDBOUW (m/v)

26 dec 22

Het PCLT is op zoek naar een gemotiveerde coördinator voor onze landbouw-gerelateerde opleidingen. Regel jij binnenkort onze praktijkopleidingen rond landbouwmechanisatie, starterscursus, fytolicentie ...? Hoe sneller je kunt starten, hoe liever!

Lees meer

Agromeetings in Tielt en Maldegem

23 dec 22

Woensdag 21 en donderdag 22 december waren absolute hoogdagen voor PCLT met bijna 1400 aanwezigen op agromeetings in Tielt en in Maldegem. Daarmee hebben we het jaar schitterend afgesloten. Ook dank en felicitaties aan de organiserende topbedrijven!

Lees meer

Gedaan met saaie fytolicentielessen!

28 nov 22

De PCLT fytolicentie draait op volle toren. Zowel op PCLT Roeselare als elders in Vlaanderen is het druk. Blikvanger is de gloednieuwe AAMS Demospuit. Dit maakte deze bijscholingen bijzonder praktijkgericht!

Lees meer

Video 'Technieker landbouwmachines' - Opleiding start zaterdag 26 november 2022

12 nov 22

Zaterdag 26/11/2022 starten onze unieke opleidingen 'Landbouwmechanisatie: Technieker landbouwmachines' (Basis & Gevorderden). Bekijk de video over deze boeiende praktijkopleidingen & schrijf je snel nog in!

Lees meer

PCLT zoekt Opleidingscoördinator GROEN (m/v)

06 okt 22

Het PCLT is op zoek naar een gemotiveerde coördinator voor onze opleidingen in de groensector, die onze machinegerelateerde praktijkopleidingen voor privaat en openbaar Groen van A tot Z kan regelen. Hoe sneller je kunt starten, hoe liever!

Lees meer

PCLT @ GREEN te Gent

26 sep 22

Met een delegatie van het PCLT gingen we op bezoek naar de beurs van GREEN in Gent. We hadden er een aangenaam contact met verschillende van onze partners.

Lees meer

Start cursus boomverzorging (ETW)

20 sep 22

De boeiende PCLT cursus boomverzorging (ETW) is vandaag weer succesvol gestart met een zeer gemotiveerde groep studenten!

Lees meer

G-rijbewijs van start met toptrekker én nieuwe kipwagen

20 aug 22

Onze populaire opleiding G-rijbewijs is terug gestart, en dit voor het eerst met onze nieuwe kipwagen.

Lees meer