Nieuws

PCLT zoekt Opleidingscoördinator Transport, Logistiek en Techniek

24 mei 24

Het PCLT is op zoek naar een gemotiveerde coördinator voor onze praktijkopleidingen voor logistieke arbeidsmiddelen, transport en techniek. Hoe sneller je kunt starten, hoe liever!

Lees meer

Opendeurdag op donderdag 9 mei 2024 (Hemelvaart)

05 mei 24

Kom tijdens de opendeurdag op donderdag 9 mei 2024 (Hemelvaart) alles te weten over het nieuwe opleidingsaanbod van PCLT!

Lees meer

PCLT zoekt Administratief bediende

30 apr 24

Om onze opleidingen verder uit te bouwen is PCLT op zoek naar een administratief bediende. Ben jij het organisatietalent dat we zoeken? Word de spilfiguur van ons administratieve team en zorg samen met je collega’s voor een gestroomlijnde administratie!

Lees meer

Stihl - Testdag voor dealers

29 mrt 24

Dinsdag 26 maart mocht PCLT de STIHL-karavaan ontvangen, waarbij een praktijkgerichte dag voor de verdelers werd georganiseerd met alle nieuwigheden voorop. Grote tevredenheid bij de bezoekers, want wij konden enkel tevreden gezichten spotten!

Lees meer

PCLT zoekt Opleidingscoördinator LOGISTIEKE ARBEIDSMIDDELEN, TRANSPORT en TECHNIEK

27 feb 24

Het PCLT is op zoek naar een gemotiveerde coördinator praktijkopleidingen in het segment transport, logistiek en techniek. Hoe sneller je kunt starten, hoe liever!

Lees meer

Grote Agromeetings Dochy & Ballekens

20 feb 24

PCLT organiseert 2 grote Agromeetings, getiteld "Dochy & Ballekens". Deze gaan door op donderdag 29 februari te Avowest (Poperinge), en op dinsdag 5 maart om 19u30 te Campus Zuid (Roeselare).

Lees meer

Succesvol netwerkmoment "4Werk" te PCLT Roeselare

09 feb 24

Tijdens het recente netwerkmoment 4Werk (een platform dat 24 maatwerkbedrijven in West-Vlaanderen samenbrengt) op 8 februari werden de deelnemers getrakteerd op een scala aan interactieve workshops verzorgd door het PCLT.

Lees meer

Bezoek ons op Agro Expo Vlaanderen 2024 te Roeselare!

25 jan 24

Dit weekend vind je ons op Agro Expo Vlaanderen 2024 te Roeselare. Wij en onze stand zijn er alvast klaar voor om jullie te ontvangen! Kom zeker langs voor een babbel & een drankje, en uiteraard alle info over ons boeiende opleidingsaanbod voor 2024!

Lees meer

Opleiding graafmachine met VCA certificaat dankzij samenwerking PCLT en TVH Equipment

17 jan 24

Opleidingscentrum PCLT en TVH Academy bundelen de krachten voor de opleiding graafmachine. Dankzij deze samenwerking kunnen wij een VCA certificaat aanbieden bij het volgen van de 3-daagse opleiding graafmachine of de 1-daagse hernieuwingsopleiding!

Lees meer

State Of The Union 2024

09 jan 24

Dit jaar organiseert PCLT samen met Bayer en firma Beel de 'STATE of THE UNION 2024' op woensdag 24 januari om 20u in Salons Mantovani in Oudenaarde. Deze meeting is ook geldig als bijscholing fytolicentie!

Lees meer

PCLT focust met nieuwe pluimveecursus op actieve en startende pluimveehouders

04 jan 24

Dit jaar lanceert het PCLT opnieuw een pluimveecursus waarbij er naast startende pluimveehouders ook gefocust wordt op actieve pluimveehouders. Hiermee wil het PCLT tegemoet komen aan de snel evoluerende bedrijfswereld waarin de pluimveesector vertoeft.

Lees meer

Winteropleiding PC124 - vanaf 1 december tot 31 maart

01 dec 23

Een opleiding volgen in de winter biedt voor vele bedrijven een reeks van voordelen. Vanaf 1 december tot en met 31 maart bieden wij een voordelig opleidingssysteem aan voor arbeiders in PC 124.

Lees meer

Succesvolle dealerday Groen te PCLT Roeselare samen met Fedagrim

26 okt 23

Vandaag lieten Fedagrim en het PCLT op de dealerday Groen laatstejaarsstudenten kennis maken met de meest innovatieve technologieën in de groensector! De deelnemende machinedealers konden zo kandidaten ontmoeten voor hun openstaande vacatures.

Lees meer

Demodag 'Go Green, Go Electric'

10 okt 23

Dinsdag 10 oktober organiseerde Provincie West-Vlaanderen samen met PCLT de demodag 'Go Green, Go Electric' in het prachtige provinciedomein Tillegembos: een praktijk-informatiedag over elektrische toestellen voor groenonderhoud.

Lees meer

Dealerday Fedagrim te PCLT Roeselare op donderdag 26 oktober 2023

26 sep 23

Samen met Fedagrim organiseren we op 26 oktober in PCLT een dealerday, om dealers van groenmachines in contact te brengen met de arbeidsmarkt en de nieuw opgeleide geïnteresseerden uit de groensector.

Lees meer

Werktuigendagen in Oudenaarde op 23 en 24 september

15 sep 23

Kom jij ook naar de Werktuigendagen in Oudenaarde op 23 en 24 september? We zijn al in volle opbouwfase! Je zal er PCLT niet kunnen missen, want we hebben zowel een stand in de land- en tuinbouwzone als in het park & tuin-gedeelte.

Lees meer

PCLT on the road!

14 aug 23

Onze gloednieuwe PCLT bestelwagen is alvast klaar voor het nieuw cursusjaar. Met deze nieuwe aanwinst kunnen we perfect uitgerust eender waar naartoe om de meest professionele praktijklessen te geven.

Lees meer

Verlof 2023

19 jul 23

We laden onze batterijen even op van 21 juli t.e.m. 6 augustus.

Lees meer

Succesvolle afronding maatopleiding hydraulica voor AVR

12 jul 23

Vandaag was de afsluit van een professionele training hydraulica, volledig op maat van AVR - een wereldspeler in de landbouwmachinesector. Gelijkaardige hydraulica opleidingen zitten in ons standaard cursusaanbod, maar kunnen ook op maat van uw bedrijf!

Lees meer

NIEUW: 3-daagse, 2-daagse en 1-daagse trainingen voor graafmachine en heftrucks

19 jun 23

Vanaf dit najaar starten we (naast onze bestaande 3-daagse training) met een 2-daagse opleiding graafmachine en heftruck, speciaal voor cursisten die al enige ervaring hebben.

Lees meer

Landbouw innoveert en digitaliseert

15 jun 23

PCLT was de voorbije 2 weken aanwezig op de AgriTechDag ‘23 van ILVO, en op de Future of Farming georganiseerd door Inagro en Vives.

Lees meer

Onderbegroeiing bij bomen

09 jun 23

In het kader van onze vernieuwde groenopleidingen was PCLT aanwezig op de studiedag ‘Onderbegroeiing bij bomen’ georganiseerd door Bomen Beter Beheer vzw. Leer er dit najaar alles over in onze vernieuwde groenopleidingen!

Lees meer

Studiedag "Agroforestry" op woensdag 28 juni 2023

07 jun 23

Op woensdag 28/06/23 organiseren we op het PCLT een studienamiddag, waarin wordt uitgelegd wat Agroforestry of boslandbouw is, wat de subsidiemogelijkheden zijn, waarop gelet moet worden ... Via praktijkvoorbeelden leert u wat u zelf kunt uitvoeren!

Lees meer

Demonamiddag "Future of Farming" op 15 juni bij Inagro

31 mei 23

Kom kennismaken met de Future of farming op 15 juni bij onze onderzoekspartners Inagro en Vives, en ontdek welke innovaties binnen enkele jaren in PCLT aan te leren zijn!

Lees meer

TEDEWEST vakbeurs op 27 april 2023 voor openbare besturen, gemeenten, provincies, …

15 apr 23

Op donderdag 27 april zijn we present op de TEDEWEST beurs te Roeselare: dé vakbeurs voor openbare besturen, gemeenten, provincies, … Ongetwijfeld zullen we hier weer heel wat boeiende contacten kunnen leggen!

Lees meer

Totaaloplossing voor bedrijven - bedrijfsopleiding ABEF

24 mrt 23

Voor Abef (Belgische vereniging Aannemers en Funderingswerken) werd bij PCLT een opleidingsprogramma uitgewerkt, met daarin o.a. "graafmachine", "verreiker", "hoogwerker", “lassen en branden”, "aanslaan van lasten”, "EHBO" en “uitzetten van plannen!

Lees meer

Veilig rijden met de tractor: PCLT deelt expertise op PlattelandsTV

15 mrt 23

De komende weken geeft PCLT jullie eenvoudige tips voor het veilig rijden met de tractor. Een must voor iedereen, te zien in de rubriek “Power en PK” op PlattelandsTv.

Lees meer

Cursisten op bedrijfsbezoek bij Vercruysse (Goed Te Schellebrouck)

11 mrt 23

De cursisten van type B akkerbouw-tuinbouw zijn op visite geweest bij Goed Te Schellebrouck in Kortrijk. Het was een zeer leerrijke uitstap omtrent intensieve groente teelten en met aandacht voor meer duurzaamheid.

Lees meer

We blikken terug op 2 uiterst succesvolle Agromeetings op de PCLT-campus!

24 feb 23

PCLT Roeselare en VABI in Roeselare waren 20 en 21 februari “the place to be” voor landbouwminnend Vlaanderen: ruim 560 geïnteresseerden kwamen luisteren naar de eerste optredens van “Dochy & Ballekens”, respectievelijk Voorzitter en Directeur van PCLT.

Lees meer

Studiedag "mestverwerking en -bewerking" met Westhoek Holsteins

13 feb 23

Afgelopen vrijdag was er een studiedag over mestverwerking en -bewerking georganiseerd door Westhoek Holsteins. PCLT werkt samen met Westhoek Holsteins in kader van de landbouwvorming.

Lees meer

VABI en PCLT nodigen uit: Grote Agromeetings Roeselare op ma 20 & di 21 februari om 19u30

08 feb 23

VABI en PCLT organiseren 2 grote Agromeetings te Roeselare, getiteld "Dochy & Ballekens". Deze gaan door op maandag 20 en dinsdag 21 februari telkens om 19.30. Plaats van afspraak: de feestzaal van Campus Zuid, Zuidstraat 25 te Roeselare.

Lees meer

Agriflanders 2023: kom je ons ook bezoeken?

13 jan 23

We hebben de eerste 2 dagen van Agriflanders al heel wat boeiende contacten gehad op onze beursstand! Kom jij dit weekend ook nog langs? Bezoek ons in hal 1 op stand 1431. We zetten een aantal opleidingen speciaal in de kijker: ...

Lees meer

Agromeetings in Tielt en Maldegem

23 dec 22

Woensdag 21 en donderdag 22 december waren absolute hoogdagen voor PCLT met bijna 1400 aanwezigen op agromeetings in Tielt en in Maldegem. Daarmee hebben we het jaar schitterend afgesloten. Ook dank en felicitaties aan de organiserende topbedrijven!

Lees meer

Gedaan met saaie fytolicentielessen!

28 nov 22

De PCLT fytolicentie draait op volle toren. Zowel op PCLT Roeselare als elders in Vlaanderen is het druk. Blikvanger is de gloednieuwe AAMS Demospuit. Dit maakte deze bijscholingen bijzonder praktijkgericht!

Lees meer

Video 'Technieker landbouwmachines' - Opleiding start zaterdag 26 november 2022

12 nov 22

Zaterdag 26/11/2022 starten onze unieke opleidingen 'Landbouwmechanisatie: Technieker landbouwmachines' (Basis & Gevorderden). Bekijk de video over deze boeiende praktijkopleidingen & schrijf je snel nog in!

Lees meer

PCLT @ GREEN te Gent

26 sep 22

Met een delegatie van het PCLT gingen we op bezoek naar de beurs van GREEN in Gent. We hadden er een aangenaam contact met verschillende van onze partners.

Lees meer

Start cursus boomverzorging (ETW)

20 sep 22

De boeiende PCLT cursus boomverzorging (ETW) is vandaag weer succesvol gestart met een zeer gemotiveerde groep studenten!

Lees meer

G-rijbewijs van start met toptrekker én nieuwe kipwagen

20 aug 22

Onze populaire opleiding G-rijbewijs is terug gestart, en dit voor het eerst met onze nieuwe kipwagen.

Lees meer