Nieuws

Nieuw cursusaanbod voor de professionele technieker

25 okt 21

Om uw technisch personeel op een nog hoger niveau te brengen organiseert PCLT vanaf dit jaar een reeks nieuwe kortlopende opleidingen voor de professionele technieker’

Lees meer

Nieuwe opleidingen landbouwmechanisatie 2021-2022

11 okt 21

Landbouwers/loonwerkers worden landbouwmechaniekers op 15 dagen tijd! Altijd al veel willen leren over uw hedendaagse machines? We bieden u een gevarieerd opleidingsprogramma aan tijdens de winterperiode.

Lees meer

Marc Ballekens wordt nieuwe directeur PCLT Roeselare

02 apr 21

Marc Ballekens wordt vanaf begin mei 2021 de nieuwe directeur van het PCLT Roeselare. Dat werd vrijdagmorgen 2 april beslist tijdens een speciaal bijeen geroepen Raad van Bestuur en bekend gemaakt door voorzitter Bart Dochy.

Lees meer

Nieuwe trekker voor het G rijbewijs: Fendt 313

11 feb 21

We zijn trots op onze nieuwe aanwinst: de Fendt 313! Deze wordt ingezet voor het behalen van het G rijbewijs.

Lees meer

Vacature directeur PCLT

12 jan 21

Bekijk de volledige vacature hier.

Lees meer

Bemesten is geen randgebeuren 2020 11

27 nov 20

Om onze gewassen nauwkeurig te kunnen bemesten tijdens het groeiseizoen, zijn er een aantal basisregels die we indachtig moeten houden bij het gebruik van kunstmest. Hiervoor werden 4 filmpjes ontwikkeld om je succesvol voor te bereiden.

Lees meer

Update: Corona virus (nov 2020)

03 nov 20

Beste, Naar aanleiding van de beslissing van de overheid en de grote dreiging van het Coronavirus, heeft het PCLT beslist om alle opleidingen in het open aanbod minstens twee weken uit te stellen.

Lees meer

Raadplegen modules vakbekwaamheid via Mijn Burgerprofiel

29 okt 20

Houders van een bewijs van vakbekwaamheid (code 95) kunnen vanaf eind oktober 2020 op Mijn Burgerprofiel snel en gemakkelijk online raadplegen welke modules ze gevolgd hebben.

Lees meer

Nieuwe locatie in Limburg: Oudsbergen

10 aug 20

PCLT vzw en boomkwekerij Willaert bouwen verder opleidingen uit in Limburg. Naar aanleiding van de studiedag over accumachines die doorging in februari 2020 op de site in Oudsbergen, kwam het idee om de opleidingen van PCLT daar ook aan te bieden.

Lees meer
Fyto bijscholing online

Nieuw onderwerp fytolicentie bijscholing online

13 jul 20

In navolging van het succes van de online Fyto bijscholingen, zijn we op zoek gegaan naar een nieuw onderwerp: spuitschade en burenhinder. Meer weten? Lees verder

Lees meer
Fyto bijscholing online

In primeur: fytolicentie bijscholing

05 mei 20

In primeur: op 21 april 2020 hebben we onze eerste fytolicentie bijscholing ONLINE met succes georganiseerd. Wens je ook deze nieuwe stap te nemen, schrijf dan in voor de volgende online bijscholingssessie en verleng zo ook tijdig uw fytolicentie.

Lees meer

Positieve update Corona

04 mei 20

#SamenTegenCorona# PCLT geeft terug opleidingen in een aangepaste Corona vorm. Online leren is ook mogelijk! Veiligheid en gezondheid eerst! Wij respecteren de 1.5m afstand. We zijn via al onze communicatiekanalen bereikbaar.

Lees meer
De Vlaamse overheid heeft voor haar bevoegdheden op het vlak van transport bijkomende maatregelen genomen door de coronamaatregelen

Update Corona van Departement Mobiliteit en Openbare werken

06 apr 20

Sinds 1 april is er een nieuw element in de Corona crisismaatregelen mbt oa code 95, maar ook ADR en technische keuring. Klik verder om het officiële document te kunnen openen.

Lees meer

Update: Corona virus

16 mrt 20

Alle geplande opleidingen tem 3 mei worden geannuleerd. De opleidingen plannen we op een later moment opnieuw in. U kan de nieuwe data raadplegen op onze website.

Lees meer

Actueel uit het landbouwleven

06 jan 20

In het tijdschrift "het landbouwleven" van 2 januari, staat er een artikel van onze directeur met de plannen voor 2020. Lees het volledige artikel hier.

Lees meer

Geslaagde demo namiddag van accu machines

02 dec 19

Op 18 november kon men gratis deelnemen aan de accunamiddag. Eerst werd een stukje theorie gegeven over de voor- en nadelen. Daarna kon men bij verschillende verdelers, meerder machines gaan bestuderen. Wie wou, mocht zelfs eentje uittesten.

Lees meer

Studiedag Vloeibaar bemesten 2019 11 22

25 nov 19

Op 22/11/19 organiseerde het ILVO, PCLT en Inagro, een studiedag ‘Vloeibaar bemesten’ in het kader van het demonstratieproject ‘Bemesten is geen randgebeuren’. Dit project wil verschillende technieken en maatregelen rond doordachte bemesting demonstreren.

Lees meer

Brochure: groenbedekkers - kunstmeststrooier - spuittechniek

08 nov 19

Lees hier de brochure na van de geslaagde demonamiddag 4 november 2019 Dit in het kader van "bemesten is geen randgebeuren" De optimale bodemgezondheid: groenbedekkers Afstellen kunstmeststrooier Aandachtspunten bij spuittechniek

Lees meer

Artikel in Green pro: de praktische kneepjes van het groenvak

28 okt 19

Wie heeft er ons zien staan in Green Pro??? Lees hier het artikel na

Lees meer

Boomverzorger: European Tree Worker (ETW) in dagopleiding in 1 jaar!

01 okt 19

Nieuw in ons aanbod: het volledige traject Tree Worker in 1 jaar. De moderne boomverzorger moet de theorie van boomkennis kunnen combineren met verschillende praktische vaardigheden. Hiervoor bent u bij onze opleiding "boomverzorger" aan het juiste adres.

Lees meer

Reeds geplande bijscholingen Fytolicentie najaar 2019 (dd juni 2019)

24 jun 19

We zijn volop aan het inplannen voor het najaar 2019. Zo ook voor de bijscholingen (=vormingen) voor de fytolicentie. Want de eerste licenties vervallen in november 2020. Wens je een bijscholing op maat voor uw werknemers? Dit doen wij ook.

Lees meer

Bemesten is geen randgebeuren

08 mei 19

Hoe moet je de kunstmeststrooier afstellen? Om correct te kunnen bemesten, moet je voldoen aan een aantal basisvoorwaarden: een kwaliteitsvolle meststof toedienen met een afgestelde kunstmeststrooier onder de geschikte weersomstandigheden.

Lees meer

Cursist G rijbewijs aan het woord

27 mrt 19

Het tractor G-rijbewijs ook wel het trekkerrijbewijs genoemd, is noodzakelijk voor iedereen die geboren is na 30/09/1982 en deze wil besturen. Door de flexibele uren tijdens de week en op zaterdag, komen ze ook van ver. Een cursist aan het woord.

Lees meer

Kunstmeststrooiers voor de toekomst

25 feb 19

In het kader van het demoproject: BEMESTEN IS GEEN RANDGEBEUREN, waren er op 22 februari 2019 heel wat geïnteresseerden afgezakt naar de Hooibeekhoeve in Geel voor de Studie en demodag KUNSTMESTSTROOIERS. Het verslag vind je hier.

Lees meer

Resultaten Smart Crops - Variabel poten

11 jan 19

De werkwijze van variabel poten werd nog even besproken. Daarna werden de proefresultaten van het project variabel poten toegelicht.

Lees meer
Een geslaagde eerste opendeur!

Eerste opendeurdag PCLT 2018

31 okt 18

Onze eerste opendeurdag was een succes. Er kwam veel volk naar de fyto bijscholingen, maar de korte opleiding ongediertebestrijding was zeker ook interessant! De praktijkhal werd opgedeeld in verschillende zones: groen, landbouw en logistiek.

Lees meer

Technieker landbouwmechanisatie

22 okt 18

Heb je interesse in techniek en landbouw? Heb je altijd willen sleutelen aan grote tractoren of oogstmachines? Lijkt deze opleiding iets voor jou of wens je ons nog te contacteren voor een informatiegesprek? Aarzel niet, want we starten binnenkort!

Lees meer

Overlijdensbericht Daniel Bonte

22 sep 18

Met droefheid melden wij het overlijden de heer Daniël Bonte, oprichter en bezieler van PCLT vzw. Wij bieden aan de familie onze christelijke deelneming aan. Het PCLT-team.

Lees meer

Start van onze starterscurssen

08 sep 18

We zijn weer van start met onze starterscursussen. Wil je ook starten als landbouwer? Schrijf je dan nog snel in! Of neem contact op met Marleen: · 051/26 99 51

Lees meer

Verpakken hoevemanden

01 sep 18

Inpakken van hoevemanden De verpakking: het visitekaartje van je zaak Promoot je zaak via de perfecte verpakking!!

Lees meer

NIEUW: heftruck opleiding in het Frans of Engels

20 aug 18

NIEUW: opleiding heftruck nu ook mogelijk in het Frans of het Engels Ideaal voor je werknemers.

Lees meer

Asbest - eenvoudige handelingen

10 jul 18

Asbest is een materiaal dat vroeger veel in gebouwen gebruikt werd. Het is opgebouwd uit kleine vezels, die u met het blote oog niet kunt zien. Asbestvezels zijn gevaarlijk als ze ingeademd worden.

Lees meer

NIEUW in ons aanbod: de opleiding afzetcontainer

29 jun 18

Omdat er veel vraag is naar veiligheidsopleidingen, werd deze opleiding geïntroduceerd. De containerhaak veilig en efficiënt bedienen is ook beter voor uw materiaal. Deze dagopleiding is zoals jullie van ons gewoon zijn, praktisch gericht.

Lees meer
Preventieadviseur niveau 3

Preventieadviseur niveau 3

18 jun 18

In april, mei en juni volgden 12 enthousiastelingen de opleiding Preventieadviseur niveau 3. Het lijkt een zwaar thema, maar is zeker interessant en haalbaar om te volgen. Waarom “het welzijn op het werk “, zijn nut bewijst.

Lees meer

Opendeur 10 mei 2018

11 mei 18

Er was op 10 mei terug een geslaagde opendeur. Velen kwamen even langs om de verreikers te bezichtigen die aan het werk waren in de praktijkhal. Voor wie veel lef had, kon je buiten ook mee met de verreiker de hoogte in.

Lees meer

Fyto, ook voor dames

09 mrt 18

De fytolicentie is ook belangrijk voor de dames. In deze studieavond werd er over de inrichting van uw fytolokaal (administratie) gesproken, veilig gebruik van fytoproducten en hoe correct omgaan met mijn rugsproeier.

Lees meer

Demodag spuitmachines voor de toekomst

26 feb 18

Op deze demodag kon je kennis maken met de moderne gedragen spuitmachine. In de voormiddag werden de basistechnieken, toepassingen en spuitdoppen uit de doeken gedaan. En in de namiddag konden de fabrikanten een vrije toelichting geven over hun machine.

Lees meer

Kan ik mijn tractor vrijstellen van de kilometerheffing?

12 okt 17

Wie een vrachtwagen/tractor bezit met een maximaal toegelaten massa van meer dan 3,5 ton, zal vanaf 1 april een kilometerheffing moeten betalen op alle autosnelwegen en op sommige gewest- en gemeentewegen.

Lees meer
Nieuwe directeur PCLT

Nieuwe directeur

14 apr 16

De raad van bestuur van het PCLT deelt u mee dat met ingang van 1 maart 2016 de heer Geert CHYS is aangesteld als directeur van het PCLT.

Lees meer