Nieuws

Reeds geplande bijscholingen Fytolicentie najaar 2019 (dd juni 2019)

24 jun 19

We zijn volop aan het inplannen voor het najaar 2019. Zo ook voor de bijscholingen (=vormingen) voor de fytolicentie. Want de eerste licenties vervallen in november 2020. Wens je een bijscholing op maat voor uw werknemers? Dit doen wij ook.

Lees meer

Bemesten is geen randgebeuren

08 mei 19

Hoe moet je de kunstmeststrooier afstellen? Om correct te kunnen bemesten, moet je voldoen aan een aantal basisvoorwaarden: een kwaliteitsvolle meststof toedienen met een afgestelde kunstmeststrooier onder de geschikte weersomstandigheden.

Lees meer

Cursist G rijbewijs aan het woord

27 mrt 19

Het tractor G-rijbewijs ook wel het trekkerrijbewijs genoemd, is noodzakelijk voor iedereen die geboren is na 30/09/1982 en deze wil besturen. Door de flexibele uren tijdens de week en op zaterdag, komen ze ook van ver. Een cursist aan het woord.

Lees meer

Kunstmeststrooiers voor de toekomst

25 feb 19

In het kader van het demoproject: BEMESTEN IS GEEN RANDGEBEUREN, waren er op 22 februari 2019 heel wat geïnteresseerden afgezakt naar de Hooibeekhoeve in Geel voor de Studie en demodag KUNSTMESTSTROOIERS. Het verslag vind je hier.

Lees meer

Resultaten Smart Crops - Variabel poten

11 jan 19

De werkwijze van variabel poten werd nog even besproken. Daarna werden de proefresultaten van het project variabel poten toegelicht.

Lees meer
Een geslaagde eerste opendeur!

Eerste opendeurdag PCLT 2018

31 okt 18

Onze eerste opendeurdag was een succes. Er kwam veel volk naar de fyto bijscholingen, maar de korte opleiding ongediertebestrijding was zeker ook interessant! De praktijkhal werd opgedeeld in verschillende zones: groen, landbouw en logistiek.

Lees meer

Technieker landbouwmechanisatie

22 okt 18

Heb je interesse in techniek en landbouw? Heb je altijd willen sleutelen aan grote tractoren of oogstmachines? Lijkt deze opleiding iets voor jou of wens je ons nog te contacteren voor een informatiegesprek? Aarzel niet, want we starten binnenkort!

Lees meer

Overlijdensbericht Daniel Bonte

22 sep 18

Met droefheid melden wij het overlijden de heer Daniël Bonte, oprichter en bezieler van PCLT vzw. Wij bieden aan de familie onze christelijke deelneming aan. Het PCLT-team.

Lees meer

Start van onze starterscurssen

08 sep 18

We zijn weer van start met onze starterscursussen. Wil je ook starten als landbouwer? Schrijf je dan nog snel in! Of neem contact op met Marleen: · 051/26 99 51

Lees meer

Verpakken hoevemanden

01 sep 18

Inpakken van hoevemanden De verpakking: het visitekaartje van je zaak Promoot je zaak via de perfecte verpakking!!

Lees meer

NIEUW: heftruck opleiding in het Frans of Engels

20 aug 18

NIEUW: opleiding heftruck nu ook mogelijk in het Frans of het Engels Ideaal voor je werknemers.

Lees meer

Asbest - eenvoudige handelingen

10 jul 18

Asbest is een materiaal dat vroeger veel in gebouwen gebruikt werd. Het is opgebouwd uit kleine vezels, die u met het blote oog niet kunt zien. Asbestvezels zijn gevaarlijk als ze ingeademd worden.

Lees meer

NIEUW in ons aanbod: de opleiding afzetcontainer

29 jun 18

Omdat er veel vraag is naar veiligheidsopleidingen, werd deze opleiding geïntroduceerd. De containerhaak veilig en efficiënt bedienen is ook beter voor uw materiaal. Deze dagopleiding is zoals jullie van ons gewoon zijn, praktisch gericht.

Lees meer
Preventieadviseur niveau 3

Preventieadviseur niveau 3

18 jun 18

In april, mei en juni volgden 12 enthousiastelingen de opleiding Preventieadviseur niveau 3. Het lijkt een zwaar thema, maar is zeker interessant en haalbaar om te volgen. Waarom “het welzijn op het werk “, zijn nut bewijst.

Lees meer

Opendeur 10 mei 2018

11 mei 18

Er was op 10 mei terug een geslaagde opendeur. Velen kwamen even langs om de verreikers te bezichtigen die aan het werk waren in de praktijkhal. Voor wie veel lef had, kon je buiten ook mee met de verreiker de hoogte in.

Lees meer

Fyto, ook voor dames

09 mrt 18

De fytolicentie is ook belangrijk voor de dames. In deze studieavond werd er over de inrichting van uw fytolokaal (administratie) gesproken, veilig gebruik van fytoproducten en hoe correct omgaan met mijn rugsproeier.

Lees meer

Demodag spuitmachines voor de toekomst

26 feb 18

Op deze demodag kon je kennis maken met de moderne gedragen spuitmachine. In de voormiddag werden de basistechnieken, toepassingen en spuitdoppen uit de doeken gedaan. En in de namiddag konden de fabrikanten een vrije toelichting geven over hun machine.

Lees meer

Kan ik mijn tractor vrijstellen van de kilometerheffing?

12 okt 17

Wie een vrachtwagen/tractor bezit met een maximaal toegelaten massa van meer dan 3,5 ton, zal vanaf 1 april een kilometerheffing moeten betalen op alle autosnelwegen en op sommige gewest- en gemeentewegen.

Lees meer
Nieuwe directeur PCLT

Nieuwe directeur

14 apr 16

De raad van bestuur van het PCLT deelt u mee dat met ingang van 1 maart 2016 de heer Geert CHYS is aangesteld als directeur van het PCLT.

Lees meer