Korting

 

Als cursist in het PCLT komt u in aanmerking voor tal van mogelijke kortingen. Klik op één van onderstaande kortingen om te zien of u hiervoor in aanmerking komt. Hebt u problemen met de aanvraag of vragen rond voorwaarden; neem gerust contact op met onze medewerkers. 

Er zijn drie opleidingsincentives waarmee de Vlaamse overheid u een duwtje in de rug wil geven als u als werknemer werk en opleiding wilt combineren. Namelijk: opleidingscheques, Vlaams opleidingsverlof en Vlaams opleidingskrediet.

Ook voor ondernemers en zelfstandigen is er financiële steun beschikbaar, dankzij de KMO portefeuille of via uw sectorfonds.

 

Opleidingscheques voor werknemers

Met opleidingscheques kunt u (een deel van) de kosten van een opleiding betalen. Welke opleiding u met opleidingscheques kunt betalen, hangt af van uw scholingsgraad. De opleidingscheques zijn te gebruiken voor opleidingen die in aanmerking komen voor het Vlaams opleidingsverlof. Er moet dus minstens 32u opleiding gevolgd worden.

Vlaams opleidingsverlof

Voor opleidingen die starten sinds 1 september 2019 geldt het "Vlaams opleidingsverlof” (VOV). Dit vervangt het "Betaald Educatief Verlof" (BEV).

U hebt als werknemer jaarlijks recht op 125 uren Vlaams opleidingsverlof (VOV). Dat betekent dat u, als u een arbeidsmarktgerichte of loopbaangerichte opleiding volgt, afwezig mag zijn van het werk om die opleiding te volgen of om te studeren, met behoud van loon. Na de opleiding kan de werkgever een forfaitair bedrag terugbetaald krijgen als compensatie.

Vlaams opleidingskrediet

Werkt u in de privésector of in de socialprofitsector? En neemt u tijdskrediet om een opleiding (min 120 uren) te volgen? Dan kunt u, boven op de premie van de RVA, een aanmoedigingspremie 'opleidingskrediet' krijgen van de Vlaamse overheid.

KMO portefeuille voor ondernemers

Bespaar op uw inschrijvingsgeld.

  • Erkenningsnummer PCLT voor KMO-portefeuille Opleiding: DV.O105429
  • Erkenningsnummer PCLT voor KMO-portefeuille Advies: DV.A217665

Sectorfondsen

Dankzij de sectorfondsen kunnen werknemers uit verschillende sectoren gratis of met een grote korting opleidingen volgen bij het PCLT.

 

Opleidingscheques werknemer
Vlaams opleidingsverlof
Vlaams opleidingskrediet
KMO portefeuille
Sectorfondsen
Winteropleidingen PC124