Korting

 

Als cursist in het Praktijkcentrum voor Land- en Tuinbouw komt u in aanmerking voor tal van mogelijke kortingen. Klik op één van onderstaande kortingen om te zien of u hiervoor in aanmerking komt. Hebt u problemen met de aanvraag of vragen rond voorwaarden; neem gerust contact op met onze medewerkers. 

Er zijn drie opleidingsincentives waarmee de Vlaamse overheid u een duwtje in de rug wil geven als u als werknemer werkt en opleiding wilt combineren. Namelijk: Vlaams opleidingsverlof, Vlaams opleidingskrediet en opleidingscheques.

Vlaams opleidingsverlof

Voor opleidingen die starten op 1 september 2019 of later geldt het "Vlaams opleidingsverlof”(VOV) dat vervangt het Betaald Educatief Verlof (BEV).

Vanaf 1 september 2019 hebt u als werknemer jaarlijks recht op 125 uren Vlaams opleidingsverlof (VOV). Dat betekent dat u, als u een arbeidsmarktgerichte of loopbaangerichte opleiding volgt, afwezig mag zijn van het werk om die opleiding te volgen of om te studeren, met behoud van loon. Na de opleiding kan de werkgever een forfaitair bedrag terugbetaald krijgen als compensatie.

Vlaams opleidingskrediet

Werkt u in de privésector of in de socialprofitsector? En neemt u tijdskrediet om een opleiding (min 120 uren) te volgen? Dan kunt u, boven op de premie van de RVA, een aanmoedigingspremie 'opleidingskrediet' krijgen van de Vlaamse overheid.

Vanaf 1 september 2019 gelden er nieuwe voorwaarden voor de aanmoedigingspremie in het kader van opleidingskrediet in de privésector en de socialprofitsector.

Opleidingscheques voor werknemers

Met opleidingscheques kunt u (een deel van) de kosten van een opleiding betalen. Welke opleiding u met opleidingscheques kunt betalen, hangt af van uw scholingsgraad. De opleidingscheques zijn te gebruiken voor opleidingen die in aanmerking komen voor het Vlaams opleidingsverlof. Er moet dus minstens 32u opleiding gevolgd worden.

KMO portefeuille voor ondernemers

Bespaar op uw inschrijvingsgeld.

  • Erkenningsnummer PCLT voor KMO-portefeuille Opleiding: DV.O105429
  • Erkenningsnummer PCLT voor KMO-portefeuille Advies: DV.A217665

Sectorfondsen

Dankzij de sectorfondsen kunnen werknemers uit verschillende sectoren gratis of met een grote korting opleidingen volgen bij het PCLT.

 

Opleidingscheques werknemer
KMO portefeuille
Vlaams opleidingsverlof
Winteropleidingen PC124