PCLT focust met nieuwe pluimveecursus op actieve en startende pluimveehouders

04 jan 24

Als gevestigde waarde binnen de wereld van praktische landbouwopleidingen engageert het PCLT zich dit jaar tot het organiseren van een professionele opleiding rond pluimveehouderij. "Met deze opleiding willen we zowel actieve als startende pluimveehouders nieuwe kennis aanreiken. Dit met het doel hun bedrijf en zichzelf weerbaarder en rendabeler te maken in een steeds evoluerende sector." zegt Marc Ballekens, directeur bij het PCLT.

Cursist Olivier Liesabeth onderstreept dit: "Optimale bedrijfsresultaten kunnen alleen maar bekomen worden door up to date te zijn met de laatste hedendaagse ontwikkelingen."

In de opleiding zullen verschillende onderwerpen aan bod komen gaande van de nieuwste wetgeving binnen de sector, het meer vat krijgen op uw klimaatsturing, recente ontwikkelingen binnen de dierengeneeskunde tot hoe je meer financieel voordeel kunt halen d.m.v. slimme aanpassingen in de bedrijfsvoering. "De lesgevers zijn echte ervaringsdeskundigen uit de sector." aldus Jens Laethem, opleidingscoördinator Landbouw bij het PCLT.

Voor wie interesse heeft, de 30 uur durende opleiding gaat door in Nevele en is verdeeld over 10 lesmomenten waarbij de kostprijs van de opleiding 60 euro bedraagt. Meer info kan bekomen worden via: jens.laethem@pclt.be.

Cursus pluimvee - meer info &inschrijven