F - Fytolicentie P1Word assistent professioneel gebruik

De opleiding 'fytolicentie P1': de perfecte start voor een carrière in de land- en tuinbouw of groensector.

Wil je aan de slag in de land- en tuinbouw of groensector? Dan heb je een fytolicentie P1 nodig. Met deze licentie mag je onder toezicht van een P2- of P3-licentiehouder fytoproducten toepassen en gebruiken.

 

Als landbouwer of zelfstandige/KMO, kunt u deze professionele training betalen via de kennisportefeuille landbouw of de KMO-portefeuille!

Werknemers, arbeiders en bedienden in de sectoren landbouw (PC 144), tuinbouw (PC 145), parken en tuinen (PC 145.04), en technische land- en tuinbouwwerken (PC 132) kunnen deze opleiding volledig GRATIS volgen. Eduplus dekt de volledige opleidingskost en loonkost voor de werknemer.

Laat het ons zeker weten bij je inschrijving als je van één van deze kortingssystemen gebruikt zult maken.

 

Waarom een fytolicentie P1?

Een fytolicentie P1 is verplicht voor iedereen die in de land- en tuinbouw fytoproducten wil gebruiken. Fytoproducten zijn gewasbeschermingsmiddelen die worden gebruikt om onkruiden, ziekten en plagen te bestrijden. Ze kunnen echter ook schadelijk zijn voor mens, dier en milieu. Daarom is het belangrijk dat je weet hoe je ze veilig en verantwoord gebruikt.

Met een fytolicentie P1 ben je dus verzekerd van een goede opleiding en kennis over het gebruik van fytoproducten. Dit geeft je een voorsprong in de arbeidsmarkt en maakt je een waardevolle werknemer.

 

Wat leer je in de opleiding?

De opleiding 'fytolicentie P1' behandelt alle belangrijke aspecten van het gebruik van fytoproducten. Je leert over:

 • De wetgeving rond fytoproducten
 • De verschillende soorten fytoproducten
 • De manier waarop fytoproducten werken
 • De risico's van fytoproducten voor mens, dier en milieu
 • De veilige toepassing van fytoproducten

De opleiding wordt gegeven door ervaren docenten met een brede kennis van fytoproducten. De lessen zijn interactief en praktijkgericht, zodat je alles leert wat je nodig hebt om veilig en verantwoord met fytoproducten om te gaan.

 

Waar en wanneer kan ik de opleiding volgen?

De opleiding 'fytolicentie P1' wordt meerdere keren per jaar georganiseerd op verschillende locaties in Vlaanderen. Je kan de opleiding dus altijd volgen op een locatie die voor jou goed bereikbaar is.

Dagopleidingen (2 dagen, van 08:00 - 16:30):

 • 28/10/2024 en 05/11/2024 - Oudsbergen
 • 19/11/2024 en 21/11/2024 - Sint-Niklaas
 • 03/12/2024 en 05/12/2024 - Kruisem
 • 17/12/2024 en 19/12/2024 - Roeselare

Avondopleidingen (4 avonden, van 18:00 - 22:00):

 • 04/11/2024 tot 14/11/2024 - Oudsbergen
 • 19/11/2024 tot 05/12/2024 - Roeselare

 

In het grijze vak rechts op deze pagina (op GSM is dit bovenaan) vindt u de verschillende locaties waar we deze opleiding momenteel organiseren. Klik bij de gewenste locatie op 'Toon alle startdatums'. Via de knop 'Inschrijven' kunt u zich meteen inschrijven voor de opleiding.

Schrijf je nu in en start je carrière in de land- en tuinbouw!

 

Praktische info

De cursist dient 75 % van de lesmomenten aanwezig te zijn om te kunnen deelnemen aan het eindexamen.

Op het eind van de opleiding volgt een schriftelijk examen.

U kan steeds terecht bij ons voor al uw vragen. Contacteer gerust onze opleidingscoördinator land- en tuinbouw Jens Laethem (jens.laethem@pclt.be).

 

Gerelateerde opleidingen

Om je fytolicentie voor een nieuwe 6 jaar te verlengen, moet je voor de vervaldatum de nodige bijscholingen gevolgd hebben. Bekijk ons overzicht van de aangeboden bijscholingen via de website www.fytobijscholingen.be

Als u zelf fytoproducten zult aankopen, stockeren, toepassen en gebruiken, kunt u de opleiding volgen om een fytolicentie P2 te behalen.

Als u daarnaast ook nog fytoproducten zult verkopen en/of voorlichting en advies verstrekken, dan dient u de opleiding te volgen tot het behalen van een fytolicentie P3.

Fyto P1