Zuivel: basisopleidingLeer zelf zuivelproducten bereiden in enkele dagen

Inhoud

In deze praktijkopleiding komen volgende onderwerpen aan bod:

  • De zuivelsector (MCC, IKM,...)
  • Wetgeving levensmiddelen (zuivel) geproduceerd op de hoeve, etikettering, erkenningen/toelatingen, autocontrole/meldingsplicht/traceerbaarheid, FAVV, HACCP,...
  • Belangrijke kwaliteitsparameters hoevemelk, reinigen en ontsmetten, de melksamenstelling + toepassingen rond vetbepaling, antibiotica, ontsmetten,...
  • Voorbereiding yoghurt/platte kaas/afromen
  • De verschillende toestellen in het zuivellokaal
  • Bereiden van standyoghurt
  • Afwerken roeryoghurt en platte kaas
  • Boterbereiding
  • Bereiding afegeleide zuivelproducten (gefermenteerde producten, consumptiemelk, room, pudding, chocomousse)...
  •  Bereiding Gouda kaas en andere harde kazen

 

Praktische info

Gelieve aangepaste werkkledij (schort) mee te brengen voor het praktijkgedeelte.

zuivel basis