Zuivel 2: Zachte hoevekazenLeer zelf enkele zachte kaassoorten bereiden in 2 dagen

Inhoud

In deze praktijkopleiding komen volgende onderwerpen aan bod:

  • Bereiding van o.a. Camembert, Brie, Emmentaler, Cheddar, Feta en Mozarella
  • Bereiding van verse en zachte kazen met verschillende soorten rijpingen, schimmelkazen
  • Bepaling van droge stof, dichtheid, zuurtegraad, vetgehalte, eiwit- en zoutgehalte, controles op pasteurisatie, bacteriologie, remstoffen, stofwrongelgehalte in wei, oxiderende ontsmettingsmiddelen en organoleptische controles en onderzoeken op reiniging- en desinfectiemiddelen

 

Praktische info

  • Deze opleiding omvat een initiatiecursus waarin de deelnemers kennis maken met de bereidingwijzen van diverse types zachte kazen.  Basiskennis zuivel bereiden is wel vereist
  • Gelieve aangepaste werkkledij (schort) mee te brengen

 


Deze opleiding maakt deel uit van ons uitgebreide aanbod aan zuivel-opleidingen. Via onderstaand overzicht vindt u vast nog andere opleidingen die u zullen interesseren!

speciale kazen