Zuivel 4: Artisanaal roomijs - basisLeer zelf artisanaal roomijs maken in 3 dagen

Inhoud

Bij de eerste 2 lesdagen korte theoretische inleiding in de voormiddag, in de namiddagen en dag 3 volledig praktijk en komen volgende onderwerpen aan bod:

  • Samenstelling melk, verwerken van melk tot ijsproduct
  • Roomijsbereiding
  • Berekenen van evenwichtige samenstelling, bewaarbaarheid, vetgehalte, kostprijsberekening
  • Sorbets
  • Info omtrent allergenen, glutenvrije/lactosevrije/suikervrij roomijs
  • Afwerken van roomijs tot verkoopbaar product

 

Praktische info

  • Basiskennis zuivel is vereist.  Na deze opleiding kan de opleiding Artisanaal roomijs - gevorderd gevolgd worden (= Afwerken van roomijsproducten).
  • Gelieve aangepaste werkkledij (schort) mee te brengen
  • Max. 15 deelnemers per groep

 

roomijs