Inhoud
In deze opleiding geven we je alle info mee i.v.m. het opstarten van thuisverkoop en afzetten van hoeveproducten:
- Specifieke regelgeving in Korte Keten
- Waarom starten met Korte Keten?
- Lokale afzet: mogelijkheden en praktische tips naar beleving, verhaal ...
- Internet/webwinkel, markten/ambulant, distributie, abonnementen, zelfoogst en CSA
- Automaten: voorwaarden, etikettering
- Hoeveterrassen en verbruikszalen (met o.a. wat naar BTW, geregistreerd kassasysteem, drankvergunning)
- Samenwerkingsverbanden
- Uitdagingen voor de Korte Keten
Praktische info
- 1 lesavond van 18u30-22u30 in voorjaar 2024
- Zowel fysiek als online te volgen
Deze opleiding maakt deel uit van ons uitgebreide aanbod aan zuivel-opleidingen. Via onderstaand overzicht vindt u vast nog andere opleidingen die u zullen interesseren!
- Zuivel 1: Bereiding hoeve- en zuivelproducten
Leer zelf zuivelproducten bereiden in enkele dagen - Zuivel 2: Zachte kazen
Leer zelf enkele zachte kaassoorten bereiden in 2 dagen - Zuivel 3: Desserts voor hoevewinkel & zuivelautomaat
- Zuivel 4: Artisanaal roomijs - basis
Leer zelf artisanaal roomijs maken in 3 dagen - Zuivel 5: Artisanaal roomijs - gevorderd
Maak een pareltje van uw roomijscreatie en verkoopsklaar maken - Zuivel 6: Starten in de Korte Keten
Afzet van hoeveproducten en thuisverkoop - Zuivel 7: Hygiëne en autocontrole