L - BrandstofbesparingTips voor brandstofbesparing in de landbouw, industrie en bouw

Inhoud

Weet u hoeveel brandstof uw machine verbruikt bij het uitvoeren van diverse werkzaamheden? Het brandstofverbruik kennen, is belangrijk om de kosten te beheersen. Brandstofbesparing kan op verschillende manieren in de land- en tuinbouw, industrie en bouw (graafmachine, bouwplaatsmachines...). Door extra investeringen, maar ook door het toepassen van enkele eenvoudige en praktische tips. Zie ook https://www.pclt.be/nl/cursus/industrie/bouwplaatsmach voor bouwplaatsmachines.

Energie kost geld.

Het reduceren van het brandstofverbruik spaart rechtstreeks de portemonnee en het milieu. Zowel in de landbouw als in de industrie & bouw valt er nog heel wat winst te halen.

Het PCLT ondersteunt met gepaste apparatuur het uittesten van verschillende methoden, die telkens hun invloed hebben op het energieverbruik.

In deze opleiding wordt proefondervindelijk bepaald hoe je brandstof kan besparen.  Meten is weten!  We denken hierbij aan:

-          Rijstijl

-          Toerental

-          Bandenspanning

-          afstellingen van de werktuigen

-          slijtage.

 

Op een efficiënte en zichtbare manier worden de verschillen blootgelegd. Dit vormt een blijvende indruk op uzelf of uw werknemers waardoor de demo’s zichzelf terug betalen.

 

Ook kan er op deze manier ondersteuning geboden worden naar het praktisch testen en ontwikkelen van machines.

Met de brandstofbuizen kunnen we de verschillende werkmethoden vergelijken:  Voor hetzelfde werk in dezelfde tijd: 5 tot 10 % brandstof besparen!   Ga jij ook de uitdaging aan?

 

Deze opleiding is enkel mogelijk op vraag

brandstofbesparing