Kettingzaag: Examen ECC1EXAMEN - Basisonderhoud en afkorttechnieken volgens de European Chainsaw Standards (ECS)

Examen volgens de European Chainsaw Standards (ECS)

Het opleidingscentrum PCLT is door de Vlaamse overheid erkend als opleidings- en examencentrum.
Iedereen die met een kettingzaag werkt in de Vlaamse openbare bossen dient vanaf 1 september 2019 te beschikken over het ‘European Chainsaw Certificate’. Dit is een verplichting opgelegd door het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB). Deze verplichting heeft als doel het aantal arbeidsongevallen te reduceren.
In het kader van veilig werken met de kettingzaag raden wij aan om dit certificaat te behalen voor het verzagen van liggend hout. Dit toont aan dat je de kettingzaag op een doeltreffende en veilige manier kunt gebruiken.
Om uw slaagkans te vergroten adviseren wij om de opleiding ECS1 te volgen. Tijdens de opleiding ECS 1 worden alle punten waarop geëxamineerd wordt, grondig uitgelegd, gedemonstreerd en geoefend.

 

Praktische info

  • Als cursist brengt u zelf zaagschoenen en PBM's mee indien u hierover beschikt. Op vraag kunnen de PBM's (Persoonlijke beschermingsmiddelen) voorzien worden door het PCLT. Uw persoonlijke veiligheid is namelijk een basisvereiste tijdens het examen. Het PCLT voorziet de nodige machines en gereedschappen.
  • Elke geslaagde deelnemer ontvangt een 'pasje ECC 1' (European Chainsaw Certificate niveau 1).
  • PCLT zorgt voor het te verzagen hout.
  • De test duurt ongeveer anderhalf uur per deelnemer.

 

Examen op maat

De keuze voor een examen op maat biedt de garantie dat het examen altijd kan doorgaan. U hoeft dus geen rekening te houden met de kalender van ons open aanbod.   

Wenst u een examen op maat van uw bedrijf of organisatie, vraag dan hier uw opleidingsvoorstel aan.