Ziekten en aantastingen op bomenSpecialisatie boomverzorging

Tijdens deze opleiding gaan we in op het herkennen van ziekten en aantastingen van bomen en verkrijgt u inzicht in hun functioneren en de mogelijke bestrijding ervan.

 

Inhoud

Als uitvoerend boomverzorger komen we allen bijna dagelijks in contact met allerhande ziekten en aantastingen bij bomen.  Vele van deze ziektebeelden zijn onschadelijk voor bomen in goeie conditie en met een goede groeiplaatsinrichting.  Andere gevallen kunnen een bedreiging vormen voor de conditie van de boom of de windworp- of breukgevoeligheid.

In de basiscursus leren we naast een basisindeling van bepaalde schimmels, bacteriën, insecten en andere aantastingen, te evalueren of ze gevaar kunnen opleveren en hoe we literatuur kunnen aanwenden om ze te gaan determineren.

Deze specialisatiecursus gaat een stapje verder en gaat dieper in op bepaalde soorten aantastingen.  Al wie reeds een basiscursus fytophathologie volgde, kan hier zijn kennis verdiepen.  Herkenning van ziekten en aantastingen en inzicht in hun functioneren en de mogelijke bestrijding ervan komen uitgebreid aan bod.

 

Praktische info

  • Na afloop ontvangt u een lesvolgingsattest

 

Maatopleiding

De keuze voor een maatopleiding biedt de garantie dat de opleiding altijd kan doorgaan.  U hoeft dus geen rekening te houden met de kalender van ons open aanbod. 

Voor groepen kan deze opleiding financieel voordeliger zijn dan de individuele inschrijvingen in het open aanbod. 

Elke opleiding in ons aanbod passen wij aan volgens de specifieke noden van uw organisatie of bedrijf. 

Wenst u een opleiding op maat van uw bedrijf of organisatie, vraag dan hier uw opleidingsvoorstel aan.

 

ziekte