Ziekten en aantastingen op bomenSpecialisatie boomverzorging

Deze opleiding wordt enkel op maat georganiseerd. Wij bieden deze niet aan met data in open aanbod.

Een maatopleiding biedt de garantie dat de opleiding altijd kan doorgaan. 

Elke opleiding passen wij aan volgens uw specifieke noden of die van uw organisatie of bedrijf. 

Wenst u een opleiding op maat voor uzelf, uw bedrijf of organisatie, vraag dan hier uw opleidingsvoorstel aan of neem contact op met onze vertegenwoordiger Isabelle Tanghe (0485/ 87 11 15 of isabelle.tanghe@pclt.be).

 

Tijdens deze opleiding gaan we in op het herkennen van ziekten en aantastingen van bomen en verkrijgt u inzicht in hun functioneren en de mogelijke bestrijding ervan.

Inhoud

Als uitvoerend boomverzorger komen we allen bijna dagelijks in contact met allerhande ziekten en aantastingen bij bomen.  Vele van deze ziektebeelden zijn onschadelijk voor bomen in goeie conditie en met een goede groeiplaatsinrichting.  Andere gevallen kunnen een bedreiging vormen voor de conditie van de boom of de windworp- of breukgevoeligheid.

In de basiscursus leren we naast een basisindeling van bepaalde schimmels, bacteriën, insecten en andere aantastingen, te evalueren of ze gevaar kunnen opleveren en hoe we literatuur kunnen aanwenden om ze te gaan determineren.

Deze specialisatiecursus gaat een stapje verder en gaat dieper in op bepaalde soorten aantastingen.  Al wie reeds een basiscursus fytophathologie volgde, kan hier zijn kennis verdiepen.  Herkenning van ziekten en aantastingen en inzicht in hun functioneren en de mogelijke bestrijding ervan komen uitgebreid aan bod.

Praktische info

  • Na afloop ontvangt u een lesvolgingsattest
ziekte