u bevindt zich hier: pclt > projecten > innovatieve vormingsprojecten

 

Innovatieve vormingsprojecten

 

Recent afgelopen projecten:

Het e-loket komt naar je toe

De doelstelling van het project is het gebruik van het e-loket verder te stimuleren. Uit ervaringen met e-learning uit vorige innovatieve vormingsprojecten bleek dat het meeste succes geboekt wordt indien het online gedeelte gecombineerd kan worden met een klassikale vorming, aangezien de stap voor velen anders te groot blijft.
Het project voorziet in een mobiele lesvoorziening onder de vorm van een lesbus die zo tot bij de doelgroep zelf kan komen. Op die manier wordt de stap om de opleiding te volgen verder verkleind. De bus biedt plaats voor 10 cursisten, zo is een goede en persoonlijke begeleiding mogelijk.

PCLT online leren

Het PCLT online leren is direct toegankelijk via www.pcltonlineleren.be. In de aanvang werden een 10-tal opleidingen online beschikbaar gezet binnen de e-leeromgeving. Het cursusaanbod werd sinds het begin, op 11 januari 2007 (Agriflanders), sterk uitgebreid met enerzijds vrij toegankelijke cursussen en anderzijds gesloten opleiding specifiek voor het PCLT.
De cursussen omvatten de lesinhoud die geïllustreerd kan worden met grafieken, foto, geluid, animaties, enz. Ook de nodige oefeningen worden voorzien onder de vorm van invuloefeningen, meerkeuzevragen, drag and drop oefeningen, open vragen met vrije antwoorden die interactie met de lesgever noodzakelijk maken, ... Een afsluitende toets behoort tot de mogelijkheden.
De cursist kan zelfstandig, buiten de klassieke contact-lestijden, op eigen tempo studeren aan de opleiding die hij gekozen heeft. Telkens hij verder wil gaan met de gekozen cursus, moet hij opnieuw inloggen. Hierdoor is een verregaande opvolging en statistische analyse mogelijk wat betreft aantal bezoeken, gespendeerde tijd, voortgang, knelpunten, score op de oefeningen en toetsen, …
Door het project konden zowel het PCLT en de Afdeling Duurzame Landbouwontwikkeling als de Vlaamse land- en tuinbouwer kennismaken en ervaring opdoen met deze nieuwe vorm van leren.

 

laatste nieuwtjes

15okt
Vacature praktijktrainer basisonderhoud tuinmachines

Praktijktrainers basisonderhoud van tuinmachines

 

15sep
PCLT zoekt gemotiveerde trainers!

Versterk jij ons trainersteam?