u bevindt zich hier: pclt > projecten > esf projecten

 

ESF projecten

 

Lopende projecten:

Ervaringsbewijs hovenier

Werk je al een tijd als hovenier tuinaanleg of tuinonderhoud zonder een diploma in die richting? Heb je een jarenlange ervaring opgebouwd in je job (of tijdens je vrije tijd) en heb je een grote vakkennis die heel waardevol is voor jou en voor je werkgever? Heb je de competenties van een goed vakman, maar geen diploma om dat te bevestigen?

Veel werknemers in tuinaanleg en tuinonderhoud hebben inderdaad een grote werkervaring en vakkennis zonder een diploma in tuinaanleg of tuinonderhoud. Nu is er een manier om deze competenties, werkervaring en kennis die je zelf opgebouwd hebt te laten erkennen: je kunt een ervaringsbewijs behalen.

Wat is een ervaringsbewijs? Het is een bewijs van je vakbekwaamheid. Een ervaringsbewijs bewijst dat je over de vaardigheden beschikt om een vak goed uit te oefenen zonder daarom een diploma te hebben voor dat beroep. Aan de hand van een gesprek en een reeks praktische proeven kun je aantonen dat je het vak volledig onder de knie hebt. Als je voor de proeven slaagt, dan krijg je een officieel document als bewijs van je vakbekwaamheid.

Je kunt een ervaringsbewijs behalen voor het vak van hovenier aanleg en hovenier onderhoud.  Ook werkzoekenden die de nodige ervaring hebben, kunnen zich kandidaat stellen om het ervaringsbewijs te behalen.

Een ervaringsbewijs is niet alleen voor werknemers of werkzoekenden een nuttig document.  Ook voor werkgevers kan een ervaringsbewijs belangrijk zijn. Een kandidaat-werknemer met een ervaringsbewijs kan onmiddellijk aantonen dat hij/zij over de nodige competenties beschikt om het vak van hovenier aanleg of hovenier onderhoud goed uit te oefenen. Op die manier wordt de procedure bij aanwerving gemakkelijker.

Heb je interesse om een ervaringsbewijs te behalen? Contacteer dan in eerste instantie EDUplus. In een eerste gesprek  leggen zij je uit hoe de procedure zal verlopen. We kijken ook of je de nodige ervaring hebt om aan de praktische proeven deel te nemen en we bespreken hoe die verlopen. Bij het afleggen van de proeven word je beoordeeld door twee deskundigen van V.D.A.B. en P.C.L.T.. Als je slaagt, dan krijg je na enkele weken je ervaringsbewijs bij je thuis in de bus.

Interesse? Contacteer EDUplus – Stephan Wullaert tel 09 388 76 96 of stuur een e-mail naar stephan.wullaert@eduplus.be

Het behalen van een ervaringsbewijs hovenier aanleg en hovenier onderhoud is mogelijk door de samenwerking van EDUplus, P.C.L.T. en V.D.A.B.  met de steun van het E.S.F.

laatste nieuwtjes

15okt
Vacature praktijktrainer basisonderhoud tuinmachines

Praktijktrainers basisonderhoud van tuinmachines