u bevindt zich hier: links

 

Partners en links

Op deze pagina's krijgt u een oplijsting van onze partners, samenwerkingsverbanden en de belangrijkste spelers op de markt van zowel de land- en tuinbouw als groensector. Indien de organisatie over een website beschikt, kunt u hiernaar ook doorklikken. Deze lijst is niet limitatief. Wenst u ook een gratis vermelding op deze pagina, neem dan zeker contact met ons op.

Algemeen

  • Vlaamse overheid

De Vlaamse overheid staat in voor de erkenning van de organisatoren, de registratie van de lesgevers, de subsidiëring van de vormingsactiviteiten, de inspecties ter plaatse, de visering van de getuigschriften en de betaling van de vergoeding voor sociale promotie voor de deelnemers. Opleidingen voor landbouwers en lesgevers worden medegefinancierd door de Europese Unie. Klik op het logo voor meer info over de Vlaamse landbouwvorming.

 

  • Q-for

Het PCLT behaalde ook het Q-for food label. Dit label biedt de mogelijkheid om opleidingen te verzorgen in de voedingssector. De bedrijven kunnen aldus genieten van de tussenkomst van het  sectorfonds van de voeding. Deze opleidingen vallen onder PC118 en PC220. De opleidingen die hiervoor in aanmerking komen zijn o.a. mobiele arbeidsmiddelen zoals heftruck, hoogwerker, verreiker, lassen, hydraulica, ... 

  • EDUplus

 Sinds een aantal jaar hebben de sociale partners van de paritaire comités voor Tuinbouw (145), Parken en Tuinen, Landbouw (144) en Technische tuinbouwwerken (132) hun vorminsinspanningen voor de werknemers van deze comités gebundeld in de vzw EDUplus. Het PCLT vormt één van de partners die opleidingen/trainingen verzorgt voor EDUplus. 

  • Alimento

Alimento groepeert de sectorale diensten voor voedingsbedrijven. Het PCLT kan dankzij het Qfor-label samenwerken met het sectorfonds en opleidingen verzorgen in de voedingssector.

  • Confederatie bouw

De Confederatie Bouw verdedigt de belangen van méér dan 15.000 aannemers actief in bouw, energie en milieu. Leden van de Confederatie bouw kunnen door het sectorfonds ondersteuning krijgen voor opleidingen die door het PCLT georganiseerd worden 

  • Bouwunie

De Bouwunie heeft het PCLT erkend als tijdelijk opleidingscentrum voor diverse bouwgeralateerde opleidingen. Voor arbeiders van PC 124 en hun werkgevers kan er ondersteuning verleend worden voor de opleidingskost en de loonkost. 

  •  Constructiv

Constructiv zorgt voor betere bouwvakkers. Het PCLT is erkend als opleidingcentrum voor opleidingen in de bouw. Verschillende opleidingen in het opleidingsaanbod van Constructiv gaan door in het PCLT.  

Constructiv zorgt voor betere bouwvakkers. Wij doen dat met opleidingen voor bouwarbeiders, maar ook voor werkzoekenden die op een loopbaan in de bouw mikken.  

 

laatste nieuwtjes

22feb
Smart Farming Studiedag

 23 februari studiedag Smart Farming